Tuesday, 31 January 2012

bile otak xboleh berhenti berfikir..

salam petang Selasa..

saya bersyukur dgn segala nikmat yg dikurniakan Ilahi skrg ini..
masih bekerja..masih bergaji...ada seorg suami di sisi..ada keluarga..ada sahabat2....
saya suke gembira2...
tp dlm gembira2 nih..saya xboleh menghentikan otak sayer drpd berfikir tentang ini..

bilakah sy dpt dikurniakan zuriat yg comel lg soleh+solehah??

hmm..ramai yg kata...
"ala...xsampai setahun lg..rileks laa.."
"ko honeymoon dulu..xper.."
"hmm...rilex je..xyah stress2..."

blom lg soalan2 yg nih..

"ko xde rase2 nk makan ape2 ke?"
"wehh..ko nak tips?"
"haa..aku ada jual produk kesihatan..ko nak?"
"ko xnak timang anak ke?" (nih soklan yg aku rase paling bodoh sekali...xleh tanya secara berhemah sket ke?)

hmmm..
iyer saya paham..sy xperlu terlalu sensitif....org d sekeliling saya sgt prihatin...
iyer terima kaseh semua...

iyer..saya tahu..
iyer..ada ramai lg sahabat2 yg senasib dgn sayer..masih menanti...dan menanti...
iyer..ini soal rezeki yg telah pon tertulis utk stp insan..
samada lambat atau cepat..
iyer..saya tahu jugak yg saya xperlu stress2..kerana usia perkahwinan kami masih dikategorikan dlm kategori awal lg...BARU 8 bulan..xsampai setahon lg...(tp bkn ke lg 4 bln je nk cukop setahun??) hukhukhuk..

serius..saya kagum dgn pasangan2 yg menanti sehingga 4-5thn...ada juga yg hampir 10thn..!! tabahnya anda semua....betapa nipisnye IMAN saya....
sudah goyah bile diberi ujian sekecil ini....Astaghfirullah...Astaghfirullah...

saya faham...terdapat pelbagai faktor d sekeliling yg turut mempengaruhi proses kehamilan..
apa yg menyebabkan saya susah hati..adalah..
pd thn 2010..doktor telah mengesahkan saya ini mengalami masalah...PCOS..
tp masa tu DR cakap xpayah risau..masa tu saya masih muda remaja..anak dara..
tp sekarang..iyer..saya sudah berubah status...kepala hotak saya ni xberenti berpikir..adakah PCOS ini yg menyebabkan..? camane ni? camane ni? huuuu~

kepala hotak ini juga sering berfikir memandangkan cycle period yg....
SUKE2 HATI DIA JEK...dia rasa nk banyak..banyak xberenti2....dia rasa xmau...haaa biar laah berbulan2....stress nk tulih kat kalendar...
tgk kalendar pon..da bergenang....tulaaa aper lg nk buat..dah RATU AIRMATA..
rasanya kalendar saya yg paling beso kot kt opis nih...
sedey jap.........huaaaaa~

rasa lg sgt sedih bile..1 ketika bile seorg sahabat mengalami fasa yg sama...saya sentiasa menyokongnyer..
beri dia semangat..tp bile dia dah dikurniakan rezeki....dia gembira...hupdate sana cni..saya faham..saya juga tumpang gembira...
TAPI..bile time kite..kiter nk story2 kat dia...dia wat xtau je..(alaaa..seboklaa ko ni..saba laa...alaah..ngada2 laaa....nanti ada la tuh...)
perghh..xperlaa....sy tetap gembira dgn kegembiraan sahabat2 saya..

hmm...wat masa ni hanya 1 jek yg dpt melegakan kepala hotakku ini..
PERGI MENJALANI UJIAN KESUBURAN....
da tau root cause...maybe leh tenang sket kotttt??
bile ekk nk p buat?? bile da cukop setahun nnt kot??
hmmm...........................................

utk mengelakkan masalah stress ini...
--> berjaya mendapat sehelai tudung di butik kegemaran geng UraNus...warna GOLD okeh...

HAHAHAHAHAHAHA..(gembira la kannnnn)




Monday, 30 January 2012

Redha..pasrah atau berserah??

 Mari kiter berdoa:
DOA MEMOHON REDHA ALLAH...

"Ilahi anta maksudi wa redhaka mathlubi"

"Tuhan-ku Engkaulah maksud-ku, redha-Mu yang aku cari"

Amin.

Di saat kita memohon redha Allah, kita memohon sesuatu yang paling bernilai dalam hidup di dunia dan akhirat. Tiada yang lebih bernilai daripada redha Allah
 
saya amik doa ni..di http://www.facebook.com/Zikir.Selawat.Doa

Saturday, 28 January 2012

Kegembiraan kami bakal dirampas!!

Salam hari minggu..

hmmm~ baru nk intro2 mende yg hepi kt belog yg xde follower ni..xperlah..janji terluah...ngeh2...
tibe2 perasaan ini rasa sgt2 terganggu!! huaaaa~
nk tau kenapa? y? y? y?

sayer dan rakan2 ofis kene move out keluar dr sarang kami yg sudah pon almost 4-5years kami gumbira d ctu..
pindah ajer xper..siap kene berpecah....kami semua kene p merempat p cari tempat kosong kat mana2 kat level lain...&^%$#@##!!

alkisahnyer..ofisRoom kami diberi nama URANUS berada di level 2 (bangunannyer 3 tingkat je hokeyy..)...so..kt level 1..n level 3 ader la MARS...EARTH..MERCURIUS  bagai...
ntahlaaa..xtaula kenape management kitorg bg nama2 opis gune nama2 planet...err..nmpak sgt berprestij kah? glemer kah? ntahlaa....abaikan~hahaha...

ni laaa Planet Uranus..dunia kecil kami...

haa..yg kat center tu tempat i laa...sungguh x terurus keadaannyer=)
opcozzz ofis u ols lebey canggih-manggih drpd Uranus nih...haha..xperlaa..xkesah..janji kami seme hepi..kami da nk dekat 5 tahon duk kt cni..cuber bygkan brg2 yg ader...ibarat da macam sarang kami laaah...huuuu~
ahli2 Uranus ni lebey kurg xsampai pon 20 org..yg best nyer.....semuanyer GURLZZZZZ!!
sgtlaaah sorgaa...kami bebas nk wt ape sajer...klu kt planet lain...ada yg lebih 30 org...sgtlaa xde privacy..we ols x biasa ok...huhuu..

alhamdulillah..kemana saja saya pergi..atau d mana saya berada..dr zaman sekolah rendah..sekolah menengah...zaman huuhaahuuhaa uni....saya dikurniakan sahabat2 yg sgt baik.... termasuklah URANUS geng!! (walupon kami ini sungguhla kelihatan garang n agresif....ada org ckp.."very strong person".....slalu bising....bercakap masing2 mcm petir...hahaa...)
yg pnting 1 kepala!! masuk jiwa!!
ini adalah faktor penting yer utk kite yg sering dikelilinggi stressor2 yg dtg menghentam dr pelbagai arah...

so...sekarang kami disuruh berpindah..dan kami semua bakal berpecah...plg lama dey ols bg tempoh 2 mggu okeh utk kemas2....benciiii! benciiiiii! huuuuWaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

ahli2 UraNus yg gembira lg menggembirakan..=p
 hmmm..URanus..

kami leh bising2...u know..gurLs talk....xyah tunggu sesi pillowtalk..dtg opis slumber je pung pang pung pang..
kami leh duk bersila makan ramai2..leh makan colek pelam u oLs...
kami leh tido...zzzzZZzzzz..krohhhh krohhhhh....(haha...sape la tu yg berdengkur..)
kami leh melawa kat cermin yg besaaa...
dan..mcm2 lg lahhhh....huuhhuhu...

gmJ gurLss...i LUV u oLs!!

hmmm~ adakah senyuman d gambar itu akan terus ceria jika kami berada d planet lain?????
uwaaaa~ hukhukhuk......sob sob sob sob.............=(

Thursday, 26 January 2012

Salam pembuka bicara...Errrr~ ketinggalan beno dah ker???

Bismillahirrahmanirrahim...

errrrrr~ testing-testing..
malu sebenornyer..org lain da bertahun2 berbloging..da bersawang2..
sayer??? errrr~ errrr~ baru berjaya coba-coba jaya...
buta IT kah sayer?? hmmm..xla sgt kot..
penah dgr org pening naek roller coster?
ada jugak kengkawan yg pening baca sms dlm apa saje kenderaan..
ada yg gayat bile duk tempat tinggi...
begitu jugalah dgn sayer...pening nk start apa2 yg berkaitan dgn IT..
sangat suke serabot nk explore mende2 nih...tp dlm hati nak jugak teringin..
hahaha..malunyer.......

salam perkenalan..(hohhh~ berperasaan perasan ader ke org bacer blog ko aja oiii...huahua.)

sekian~