Thursday, 30 August 2012

AIDILFITRI 2012

Salam merdeka!! hoohoho....semangat kenegaraan x??? hihihihi...

lamanyer x meng update..
byk story nih.....dan juga byk konflik...

1. citer raya.
2. konflik dah resign..lega dan gumbira hahahaha...tp takut..lepas ni nk keje kt mana? uwaaaa!
3. sambungan treatment di DEMC..

hmm...

setat ngn pic rayer lah...heeeee=)

xmasuk astro romantika raya pon x aper laaaaah...ngeh2....=p

family in law....=)

family kepada family in law....

my family (dgn along n kakak ipar jek)....thn nih xcukop korum...xperlah...tahon depan kiter kasik complete!!! Insyaallah...
perjalanan hari raya thn ni ok...
thn lepas saya dah amik turn...
tahun ni kasi la can kat si dia....=p
walupon di rumah mertua....meriah jek...bila da ramai2..mestila hepi...ye x???
cume kesian kat mak mertua saya....yg xberapa sihat...
sblm raya aritu dia exited anak2 seme balik...da set tema PURPLE awai2..
nk begambar ramai2 katernyer.....bile raya...xberapa sihat plakkk..
alahai...cian mak....huhuhuu..
saya juga bersyukur..saya tidak dihujani dgn pelbagai soalan2 bonus cepu emas yg x diingini..
so...mood adalah terkawal..... =)

perjalanan kami...merentas 4 negeri u ols...selangor-perak-pahang-johor..
(xla jauh mana....ader je org lain smpi ke sabah sarawak nun..hehe)

khamis sebelom raya tuh gerak dari RAWANG --> PERAK --> ari rabu raya ke-4 gerak ke RAWANG terus ke --> MERSING --> ari jumaat raya ke-6 sblm balik singgah ke --> KERATONG then terus balik --> RAWANG

story lain..xde mende sgt.....besela..beraya..mkn kuih..rendang ketupat bagai....
cume nak highlight...
dlm pejalanan balik dari perak ke rawang....
singgah di petro station kat sg.besar.....
HP SAYA TERCICIR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
maybe letak atas riba...bgn..keluar kete..n terjatoh kat luar....
siap patah balik....tanya org keliling..xder dah..
mula kol no. saya...dapat!!! lama2 da masuk voice message...hmmm..."selamat" dah laaaa tuh..

cmane nih? cmane nih? sengal la ko ni aja!!!! cuai!! sentil! 
so...diam jelah takut ader org marah....huwaaaaaaaaaaaaa!!! =(
sblm sampi rawang....tiba2 ada org ajak singgah LOW YATT...hohohhohohohoho!

mekaceh abang!!!! walupon x puas hati dia pon sebok tukar hp lg canggih drpd saya...cisssss!
syukur jelah....still dpt ganti....
saya tetap diam xleh nk gaduh2..(xberani nak demand2)....sbb sape suh saya yg tercicirkan telefon bimbit itu??????? 
ko ader duit ke aja???? ko kan tinggal menghitung hari nak tunggu next gaji 1hb oktober nanti.............kwang2..

..SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN..
jemputla dtg beraya ke rumah saya....roger2 dulu okes...=)

Friday, 10 August 2012

cengkerik singgit

saya kan...
xderla mempunyai mood raya yg giler2...
xkesahla samada saya beraya di rumah sendiri atau di rumah mertua...
sejak mak pergi meninggalkan kami 7 thn yg lalu...
semangat raya dah hilang....
cume memikirkan abah....n memikirkan...nk bkumpol adek-beradek..
tu jelahhhhh.....

saya kan...
xderlaa duk bersedih jek sepjg masa.....
bukannyer xde story yg ceria...
saya bersuka ria..bersenda gurau jugakkk....sokmo...

tp saya kan....
bile kdg2 ada peristiwa yg berlaku..
xkesahla mende remeh temeh ke...
saya suke berpikir....meleret2...bercabang2....
yg bukan2....
kesudahannyer.....ia akan menghasilkan pemikiran yg negatif.....haihhh~

come on la aja.....TAK BAGUS!!!!!!!!!!!!!!!

"abg beli cengkerik singgit....kesian kat pak cho...kais2 tanah..xde binatang...."

korg dgr statement nih mesti xde mende2 rase pon...bunyik mcm nk gelak pon ader...
tp saya???
melihat sang suami suap cengkerik tu ke mulut pak cho n mak cho....
SUAP DARI TANGAN KE MULOT OKEH......SUAP!!! .BUKAN CAMPAK2 MCM KITE CAMPAK NASIK X ABES BG AYAM MAKAN TUH....

mak cho n pak cho plak..... patuk2 cengkerik tuh dgn lahapnyer...
tp kan... dia xmakan pon....dia bg cengkerik tu mati...pastu anak2 dia makan...
diorg bg anak diorg kenyang dulu....baru diorg makan....

ntah...naluri saya tersentuh dgn tindakan si dia...
tindakan mak cho n pak cho pon.....huuuuuuuuuuuuuuuuu~
(tgh taip2..emo jap..)
sayang nyer la pak cho & mak cho kat anak dia......
sayang nyer la sang suami kpd mereka.....kesiannyer laaa sang suami....rumah sunyi kot....
lantas kasih syg dicurahkan kpd mereka...

hmmmmmmmmmmm~
sekian...

Thursday, 2 August 2012

Banglo Baru utk Raya...hohohoho!

heeeee..
korang xjeles ke bacer tajuk entri saya nih???
hihihihii....

best x...dpt umah baru utk beraya......umah impian plak tuh.....
perghhh...sungguh heaven!!
tapi masalahnyer....rumah baru tuh...bukan utk saya....



untuk......





untukkkkkkkkkkkk....

















untukkkkkkkkkkkkkkkkk....






PAK CHOR & MAK CHOR & ANAK2 MEREKA....hahahahhaa.....




dah lama saya xbebel pasal mereka kan......
last..adalah masa lihat mereka bercinta...kat sini....heeee...

sbb apa diorg dpt rumah baru???

sbb rumah diorg tuh burok...bukan saje buruk utk mereka...buruk juga utk mata saya memandang....kerana ia terletak di laman rumah...mcm nampak menyemak jek kat situhhhh!

sbb rumah diorg tuh byk lobang2 atau ruang2 yg membolehkan mereka ter escape dr kurungan...so diorg selalu terlepas berjalan2 ke rumah jiran sebelah2.....kang ade kes plak dah org report kt rukun tetangga...ayam si polan telah merosakkan tanaman mereka....xpon....ayam si polan berak merata2....mengotorkan rumah mereka....saya slalu bebel kat en.suami....kiter ni bkn duk kat kg....ayam itik bersepah melata.....selagi xkene bolehlaaaa nk wat bodo...klu dah kene sound cmane?????x ker naya tuh...

sbb utk keselamatan anak2 mereka.....
anak2 pakcho&makcho kali ni...ada 3 ekor...sekor mati..luka nape ntah.....tinggal 2 ekor....
ini dah BATCH yg keTIGA hokehhhh....
yg sebelom2 ni semenyer mati/hilang.....sbb biler ada celah2 kt umah dia tuh....dia leh lari...
bile dia terlepas..maka amatla bahaya.......kucing/anjing jalanan standby jek usha nak  buat breakfast/lunch/dinner.....yg pertama dulu ada dlm 5-6 ekor....yg batch ke-2 pon...seme mati...
yg ni..mmg saya slalu marah en.suami...xbaik tau!! nk sgt bela binatang..pastu biar xterurus...
biar je mati......kesian dia....walupon saya bkn kategori animal lover yg sangat2....tp sy nih jenis empati terhadap seme benda.....kesianla kt mak cho...penat bertelor...mengeram bagai.....dah tgk anak2 dia..pastu hilang sekelip mata....kan kan kan....huhuhuhuhu......

so moga bergembiralah mereka di rumah yg baru ini.......eeee!! seronoknyer tgk diorg....heheehhee=)

tgklaa nih..biler umah x proper...mak cho bertelor merata-rata....satu kat sini....

satu lg kat sini kt celah sini plak.....
ni lah umah lama depa...burok2 pon...ada lampu letrik okehhhh.....
x ke nampak mcm menyemak tuh?? kan? kan? kan??
huhhhh..tgklaa tuh..manja!!! dua-dua makan nak bersuap.....
jeng jeng jeng... ni laaa umah baru depa.........
walupon xderla tahap meriah ekskusif bagai...tp saya rasa....better than before.........

saya rasa..depa gembira kotttt..ngeh2....
jom intai........haa..tuh depa bisik2 tuh....

haaa..ok la tuh kot...diorg mcm terpinga2 sbb sebelom nih....kurungan mereka gelap-gelita...ni tiba2 lain....hihihihi..
hehehehhe...moga anak2 pakcho&makcho hidop smpi besar..
yerla kan....walupon dia ayam...mesti dia nk zuriat jugak kan......mcm saya...saya rasa la kot....hihihihihi......

moga mereka gembira...saya pon lega.................=p