Tuesday, 30 April 2013

ulangtahun kedua;)

Alhamdulillah...Alhamdulillah...Alhamdulillah...

2 tahun sudah...

kata org...masa yg masih terlalu singkat utk mengenali antara satu sama lain....

kata org...masa baru kawen...kentut pon wangi...
(tp sy mmg bau kentut dia kurang wangi dari awal lg..hihihihi)

kata org......

ahhhh..pedulikan apa kata org....

moga saya masih ada kesempatan berpuluh-puluh tahun lg untuk melayari bahtera ini bersama-samanya......
dunia akhirat.....




"It is a time to look back at the good times and a time to look ahead to live our dreams together"

;)

Monday, 22 April 2013

simptom2 pedo'oh itu merobek hati ini..

buat masa ni...
saya mengharungi tempoh hampir 2 bulan yg mendebarkan..memeritkan...
saya bosan....saya geram....saya ntahlaaa....ntah pape...
last period saya 19hb jan....
bulan 3...x datang2...
pertengahan bulan 3...kene wat x-ray...
risaula plak kot2 ada sesuatu.....radiation tuh....hazard!!!
hmmm...negatif.....
bila da p klinik sblm x-ray pon...cek lg skali....negatif......
ok...so x-ray lah nk x-ray 1 badan pon....

sekarang da penghujung bln 4....
masih tidak kunjong tiba....
hmmm....
kalau berlebih2.....risau...takot mati hilang darah....
kalau x dtg2....risau mcm2 jugak....
astaghfirullah....x bersyukurkah aku???

hmm...sepjg tempoh tu juga...
saya mengalami semua simptom2 yg sebenarnyer....pedo'oh ajer....
bile pagi2..lepas breakfast...saya selalu rasa nk muntah...
ada satu mlm tuh..terbangun tdo..muntah bersembor2 siap....
saya rasa sakit2 kat cik B*****
saya asik nk buang air kecik....
jerawat pon ada keluar seketol dua...x dtg2 jugak....
tgk kalkulator siap...kalau ada..da 8minggu okeh...

sepjg tempoh itu lah....
dalm kepala saya ni mcm kilang kat line production..
xberenti 24jam berpikir...
kenapa laaa ngn diri aku ni??
suspen ada...seme pon ada...
bila cek2....still negatif....
rasa macam nak pakai crown princess...lantik diri sbg ratu UPT...
saya manusia biasa....saya rasa jugak berputus asa...

saya nk luah semua ni kt en.suami...
tapi mulut ni seolah-olah terkatop rapat......
yelah..mende isu yg sama...kang meroyan lebih2...lain plak jadik nyer....
saya hanya mengharapkan dia paham...tp saya tahu..dia paham xsampai 10% ponnnn..
hahahahhaa....

kat mana lah saya nak luah....kt cni jelah......
tension laaaa.....
saya da cukop positip dah nih...
tp saya xdapat nk menten positip kat Qalbu saya nih...

dr luaran..still terkawal....
sampai rakan2 opis d tempat baru komen...
yg saya ni nampak ceria jek...nampak bahagia berbunga2 jek..
ada yg ckp i nih mcm xkawen lg okeh..mcm xde pape problem....hahahahaha...
hebat kot aku berdrama....
dalaman nih....hanya tuhan je yg tahu....

bila kat luaran pon da xterkawal nanti.....hanya GMJ's jelah yg leh bayang camane keadaan saya...
hihihihi..ooohhh..tidakkk....elakkkan!!! kawal diri ko aja!!

bile jmpe mcm2 org...
saya x tension  dah..klu org tanya...
"xde pape lg ke??" "bile lagi?"

tp agak memualkan dgn kata2 sprt ini:
"laaa..xcube ke p jumpe doktor sekian sekian? pakar tau!!!"
"laaa...produk ini dan itu xmau makan?"
"laaa....try la berurut ke ape ke..."
mcm saya ni looser giler...x berusaha apa2 langsung!!!

saya rasa...jika anda xkawen lg...or tgh wat persiapan wedding...
mesti anda xsuke org lain sebok2 nk carikan jodoh utk anda tanpa diminta...or org sebok2 pilihkan tema majlis perkahwinan anda...kan? kan?

yg dah ada anak pon...mesti anda cukop sensitip kan? klu org duk susun aturkan makan pakai anak kesayanagn anda? duk sebok suh minom susu itu ini? kan? kan? mmg pantang kan???

hmmm...saya tau..kite xboleh terlalu touching dgn seme isu2 ni...sebab kite mmg xboleh kawal org lain...kite hanya leh kawal diri sendiri....dan org lain pon..kadang2...xde yg bniat apa2...mereka hanya prihatin dan mahu membantu....tapi apa yg saya ingin katakan....jika kita nk membantu org lain..biarlah dgn cara yg betol....isu2 mcm ni mayb hanya boleh dibincangkan dgn org yg betol2 rapat dgn kite dan kene pada masanya....

baru je kenal seminit td...xkan da nk rekomen itu ini???????????????

sebenarnyer...jap lg nk p jmpe dr.zamri, DEMC..
perasaan jadik ting tong.....
rasa mcm malaaaaaaaaaaaaasss dah nk pegi....mcm da leh agak dia akan bg ubat apa..
n dia akan cakap apa....
pape pon...cube gak timbulkan aura positif...
percaya pd QADA' dan QADAR yg maha ESA...

sekian....

Wednesday, 3 April 2013

...............

alhamdulillah....
saya da makin ber adaptasi dgn suasana baru...

di kala hati semakin tenang....

tiba-tiba....

pd suatu hari....

encik suami menepok2 my tummy..sambil menyebut perkataan 'BABY'...

sentap!!!!!!!!!!
selama saya duk tensen2 nih...dia cool je selama ni....

ini adalah kali ke dua dia buat perangai cam ni...

kali pertama masa baru2 kawen dulu....

and now....

after 1 year & 11 months married......

"abg.....jgn buat mcm ni lg yea...syg xkuat nk hidup..."

walaupon dia hanya menyebut satu perkataan itu sahaja...

HANYA ALLAH TAALA YG MAHA MENGETAHUI PERASAAN SAYA....

Wahai Tuhan yg memberi rezeki...

Allahu akbar.....Allah Ya Rahman...Allah Ya Rahim...

rasa nak pelok arwah mak....
k. bai.