Thursday, 28 November 2013

my best frens wedding!!!

assalamualaikum dan salam sejahtera...

dah lama xmeluahkan..membebel apa yg terbuku di dalam hati...
harini saya xmau citer yg sedih2....saya nk citer pasal perasaan gembira saya tentang kawan2 saya...

hmm..beselaa..seme org pon ada kawan2...
n ada mcm2 kategori kawan2....dan kumpulan kawan2...
utk harini..saya nk citer pasal 3 org sahabat saya semasa zaman di UPM dulu...
saya xtau la nak luah cmane..tp kegembiraan menyambut majlis perkahwinan mereka membuat jiwa ini terusik...

segala2 nyer terbayang2 di mata....

ILhamah.....imah......
dia nih..ada gak perangai2 dia....
tp xpe....segala suka duka telah diharung bersama....
kalau dia lapo...dia ngantok....xpon mulot dia bising....hahahhaa..sabo jelah..
belaja aksi ala2 diVa nih....ngn cik mah laaa...diva ke??? hakhakhak...
Imah punyer wedding langsung time saya bertunang....tp alhamdulillah dpt attend belah suami dia kat kelantan....masa ni mmg tgh berdrama air mata bagai....hahahaahhaa...
insan kedua..
RUMAIZAH....rumec~
rum ni..selalu kitorang panggil dia kartun...
tapi kartun2 dia..dia ketua kelas hokehhh...
dia laa yg ajar saya layan ANIME....
so saya pon tau laa pasal tortoro studio gibli bagai....hehehehe...
sampai sekarang..saya rasa kalau nk layan kartun disney ke apa2 ke...
saya rasa Rum is d best my geng kartun!!!! memang feeling abes!!!!!!
tp sebenarnyer..rum matang dah tau.....dah jadik ummi pd hanna yg comel!!!
ohhh..rumec!!! xpercaya!!!!!!! cptnyer masa berlalu...
meletop make up rumec kawen!!!! baju pon.....i likeeeeee~
dan....

Si NURUL NADIAH....nad...
nad.....haihhh laa nad...
saya sayang dia nih....
nad nih geng lapo imah..sama spesis...lapo je ngantok...pelik aku..hahaha..
setiap manusia ada zaman kegemilangan..zaman kejatuhan...zaman kegelapan...
nad...aku harap...kite sentiasa bersama..
ko kan....aku doakan sangat2 ko berbahagia...
tabah melalui segala cabaran & dugaan hidop...
n baru2 ni laa tanggal 23 Nov 2013...
kami seme dpt attend wedding nad.....
alhamdulillah..yeayyyyy!!!!

dan ofcoz....
mereka semua juga dpt dtg meraikan hari berbahagia saya....

nad pengapit i tau....dtg sesat2 ke kampong saya..hihihi..
imah dtg dah bawak pewot....hihihi..
rum plak dtg masa ni dgn en.tunang dia...hohoho...
hmmm...saya xtaula apa yg saya merepek kan ini..
ianya sesuatu perasaan yg xdpt digambarkan....
hmmmm...

akhir kata....
layanla video masa kami semua di zaman xberapa nk matang nih....hahahaahha...
maluuuuu...maluuuuuu....
tapi kalau tengok...mesti gelak....hahahaahhaa....
masa ni kami tengah bengong2 tengah stay up study di kala kul 3-4pagi...hahahaha...

video
sayang korang...
ukhwah fillah abadan abada... ;)

p/s: insyaallah...akn dtg...
ada ramai lg sahabat2 lain yg belom saya bebelkan watak2 nyer d sini..hehehehe...


Monday, 4 November 2013

konflik KUCING!!!

salam semua...

mlm td pahang menang piala malaysia....hohohoho!!!!
malangnyer saya tidak berada di pahang...maka bekerja lah hari ini dgn sekueknyer....

hmmm...nk membebel pasal konflik terbaru....
seiring dgn konflik dalaman tubuh badan yg x berkesudahan...
satu lg konflik sudah mari....

en.suami mahu bela kucing!!!!!! aiyaaaaakkkk!!!!

dia ni mmg pencinta binatang....dah lama dia bg hint cakap nk bela kucing..
tapi saya wat dunno jek...
kt uma mak mertua rasanya ada 5-6 ekor.....adek ipar pon suke kucing...
kakak ipar pon suke kucing....p umah makcik2 depa pon...bela kucing...
kakak saya pon bela kucing....mak kecik saya pon bela kucing.....

saya????? suke kucing ke x????????
saya ni...last bela kucing masa darjah 5....huaaaaa...
saya xdela benci kucing....tapi saya ni jenis serabut memikirkan macam2...
so..saya rasa saya malas laa nk bg komitmen utk kucing nih....
nanti kalau berak kencing sape nk basuh??????eeeeeeeeuuuwwwww~
ohhhh tidakkkkkk...
keadaan rumah sekarang pon x senantiasa nk berkemas tertib bagai...
dahlaa dah ada reban ayam.....ada kolam ikan...nk tambah plak kucing!!!!
nak letak kat celah mana??????

daripada hari raya puasa lepas..
mak mertua sebok tlg cop kan anak kucing kt umah dia utk en.suami...
saya wt bodo jek...seb bek mati...xjadiklaaa...hahahaha...
maapkan saya mak...saya xmampu rajin macam mak....huhuhuhu...

3-4hari lepas...biras saya plak dahhh....
wat announcement....jiran dia nak let go kucing....
jiran dia bela banyak...dlm 10-15 ekor...dulu sampai 20 ekor....
skrg isteri dia sakit...nk wat operation..so da xmampu nk jaga seme kucing2 tuh...
tuh yg dia nk let go....pilih je mana suke....FREE!!!!
en.suami???? apa lagi....menggelepar!!!!! saya???? berdebar-debar!!!!!!
cepat je wat kptsn...ok..sabtu nih jom g ambik kucing....

mula2..ok saya cube...bawak bertenang...ok jelaa pasrah...
then dlm kete...masa perjalanan nk g ambik kucing tuh...
perasaan dah bercampor-baur nih.....rasa nak marah!!!!
pikir macam2!!! seme masalah tetibe muncul!! bercabang2 dlm kepala hotak!!!!
menjerit jela dlm hati....pastu sok-sek-sok-sek...air mata dah mencurahhh...
ohhhhhh!!! saya xnak kucing!!!!!!!!!!!!
en.suami sambil drive...dia wat dunno jek...haihhh geram ya amat!!!!!
seb bek laaa ada wassap di zaman yg canggih ini...sempat saya meluahkan rasa marah saya pd sahabat2 GMJ...huaaaa!!! kat sape lg.......legaaa...kalau x...rasanyer nk meletop kepala saya malam tuh...!!!!

esok pagi nyer....dah nak balik..
so biras saya sebok tanya....haaa nk kucing x...pilihlaa kt umah sebelah tuh....
en.suami dah wat muke sadis..muke kesian n pandang2 saya...
haruslaaa aku xnak pandang...sbb aku xnak!!!!!!!!!
dia mcm nk hambik xnk hambik....rupe2 nye dia take note gak laaa melihat air mata duyong saya semalam...huahuahuahuahaua..
dah hampir nk masuk kete tanpa mengambil kucing....
pastu dia buat2 tanya saya di depan seme orang.....haihhh menyampahnyer aku!!!!!!
kepala saya pon ligat berpikir....
dia tahu..hati saya ni cepat lembut....hmmm..saya plak...pikir...aku pentingkan diri sendiri ke???
yelaaa dia dahla sunyi...aku ni xde rezeki lg nk dpt anak..kalau ada kucing..lehla dia main2 ngn depa..
kesian kat dia...

masalahnyer...sunyi aku nih?????hmmm...xde jawapan....
aku jela tanggung n bersabar sorang2 kot...hmmmm...
oklaaa...cube kosongkan pikiran....
berzikir banyak2...ok fine...hambiklaa bang oi.....pilih..jgn xpilih....!!!

ada satu grup kucing nih 4 beradek...seme kaler putih..
tuan dia promote...kalau nk hambik...hambiklaa 2 ekor..sbb dia slalu main2 sama2..
kalau ambik satu..nnt dia kemurungan.....(hmmm boley gitu??)
en.suami aper lagi....mentang2 la saya da bg greenlite...
muke seposen tadi..terus bertukar jadik muke 50 hinggit!!! geram betol!!!

skrg...kat umah...
sket2....tommy~ jack~
ala ala ala...tommy...jack.....
(cer korang sebot mcm suara nk agah2 baby....haaa mcm tu laa nadanyer....)
si tommy n jack plak...
mcm suke kat saya jek....mana saya pegi depa ikot....haihhh...
seb bek laaa korang comel...mungkin akan melembutkan hati saya yg lara nih....
saya byk kali ingatkan diri....kucing kan antara binatang kesayangan nabi kite...
hmmm..ok ok.....saya cube reset minda...
demi kebahagiaan si dia...
demi kebahagiaan diri ini....

doakan saya bahagia ;)

xleh blaaa kan muke kepuasan dia nih???? huhhh nyampah....... ;p

ni nama dia jack

ni tommy

mmg depa suke berkepit jek...

berdua lagi...

haaa kan betol...berdua lg..x tipu...

huuuiii..yg ni..mmg asik tdo dlm pelukan jelaaa.....saya disisihkan okehhh.....am i jeles???? omG~