Tuesday, 30 October 2012

oktober yg kelam~

dah lama saya x menghupdate...
hmm..xde ape peristiwa sgt yg ingin diluah..atau dikongsi...

raya haji pon xde yg spesel.....
balik kg belah en.suami....ngelat kan??hahaha..xpelah..saya xkesah pon..
mana2 pon same je..
kami je yg ada....adek-beradek lain xbalik...
so biasa2 jelaaa....
cuma aderla penyeri...
adek ipar melahirkan anak ke-2...
yg sulong putera..yg ni puteri...dah dpt sepasang dah dia....
gembira bg pihak....alhamdulillah..
seronok tgk mak sebok menguruskan anaknyer yg dlm berpantang...
xcukop tgn juga mak nk menguruskan si comel tu..
tambah pulak si abg mmg manja dgn opahnyer;)

(walaupon blom tiba masanya lg....saya slalu pikir....
kalau saya nanti...nak berpantang kat mana yek??? 
sape yg nk jaga saya?? mcm segan je nk duk umah mak mertua...? nk suh mak ude saya ke?? 
mcm x harap jek....atau..boleh ke saya nk susahkan along saya....suh dia carakan saya???
 hmm...ntah....
lama dah saya pikir konflik nih..sejak belom kawen lg......hahahahahhaa....bengong x??? 
blom pape da sebok serabotkan kepala hotak...hahahaha..
tgk jelah nanti...jika diberi kesempatan olehNYA..aaminn)

sebelom raya haji...dan selepas raya haji..saya sebok berulang ke DEMC lg.....
hmm..insyaallah...nnt saya hupdate info ttg treatment saya...

Sunday, 14 October 2012

Empat belas oktober;)

alhamdulillah..masih dpt meng update blog....
update blog..sebab nak masak di hari spesel ini...
tp gas da abes....so..ber on line laah...
kukuh x alasan......huahuahua..

alhamdulillah.....
saya bersyukur....
saya masih bernafas....

alhamdulillah...
berkesempatan bertemu dgn hari bertarikh empat belas oktober..
lantaran bertambah satu nombor di usia...
dua puluh tujuh sudaaaa...

alhamdulillah...
saya bersyukur....
saya masih boleh melihat dan mendengar...mahupon merasa...

alhamdulillah..
saya bersyukur...
saya masih mempunyai keluarga dan sahabat2 tersayang...

alhamdulillah..
saya bersyukur..
saya ada si dia di sisi....

alhamdulillah...alhamdulillah...alhamdulillah.....
TERIMA KASIH ALLAH....
TERIMA KASIH SEMUA....
KERANA SAYA MEMBESAR DGN "JAYA"NYAAAA;)

Friday, 12 October 2012

tak tahan dan SANGAT meluat!!

setereessssssssssssssssssssssssssssss!!!!!
meluaaaaaaaaaattttttttttttt~

ada org yg ada mulot tp mcm xde mulut...
ada org yg tahu...tapi buat2 tak tahu......
ada org yg terlampau x kesah.........
walaupon dia xkesah konon sbb dia x susahkan org lain...
tp sebenarnyer mmg menyusahkan........tau x......???!!!

saya budget bagus kah???
konon2 saya ini..mmg yg buat semua kahh???
jawapannyer...

kalau IYER...kenapa??????
YES I AM!!!!

kalau rasa ADA yg lain LEBIH bagus....
so silaaa lahhhhhhhhh..............saya doakan..saya gembira dan SANGAT bangga bg pihak.....

tp tetap MALAS NAK AMBIK TAU KAN??
X KESAH kannnn?????

BODOHHHHHHHHHHHHHHH ke ape!!!!!!!!!??
bak kate si kanggaroo dlm game HANGGAROO tuu...dgn nada sinis...
ARE U... STUPID OR SOMETHING?????!!!!!!!!!

(maafkan saya...saya emo dan mengeluarkan kata2 kesat.....saya x bermaksud apa2 pon....tp ini ialah jeritan hati kecil yg sebenar...xde maknanye nak cover2...saya x mampu menjadi mulia.....saya tau..xde sape pon yg saya perlu jeritkan...perlu saya adu kan.....hanya amarah kepada diri sendiri.....Ya Allah ya tuhanku.....saya da x tahan.....Ya Allah....tunjukkanlah hambamu ini jalan.....utk mengelakkan dosa2 ini bertambah...ingin saje melangkah pada masa ini juga....Ya Allah...keluarkanlah aku dari BELENGGU ini...)

Tuesday, 9 October 2012

JOBSTREET...JOBLESS.MY...PORTAL SPA...

hmmm...
mood saya masih x ok...
ntah...lately xberapa nk bersemangat....
nk p keje ok lagi...
bile nak drive balik....Ya ampunnnn..bercinta....
rasa mcm malas gile nk drive........!!!
bukannya jem sgt mcm bulan puasa...
tp tetap rasa mcm xde mood nk layan jalan....
rasa mcm nk terbangggg jek..
x pon...
seboleh2 nak kelip2 mata jek..sampai umah!!!
hahahaha...NAN HADO laa kannn...
so..mmg betol lah kot.....saya mmg da xboleh berada di sini.... 

keaadaan kewangan pula...
xdelaaa tahap muflis...
saya bersyukur.....saya masih cukop makan pakai..
masih boleh sarapan nasik lemak telo goyang + tempe goreng + paru goreng bagai...
(tgk menu sarapan...patotlaaa....maintain x kurus2..huahuahuaaaa)
masih boleh melayan nafsu terhadap tudung relip2...
syukur......
saya sangat kagum...
melihat...pakcik2 driver bas...
pakcik2 guard...yg berapa lah gaji mereka ekk...
sedangkan ada anak lapan...dan jua isteri yg menanti di rumah...
tapi saya?? ada PAK CHOR, MAK CHO DAN ANAK2 PAK CHOR jek...hihihi..
masih rasa xcukop...menghitung....senantiasa...
tapi saya tetap pikir...da sampai masanya kot...
duit MINYAK+TOL saya...digunakan ke arah yg lebih berguna...
cost and benefit analysis katerrrnyerrr...
so..mmg betol lah kot.....saya mmg da xboleh berada di sini.... 

hmmm....motivasi bekerja plak....is ZERO..
saya hanya membuat kerja2 hakiki sahaja....
no more extra work for d company.....
kdg2 semangat tu berkobar2...
tp aura negatif ini menghalang....
huhuhuu....saya tau... x bagus...tapi da mmg xlalu....
saya mmg da xboleh paham lagi...
da x boleh mengikut arus gelombang di sini...
mcm makin mengarut....
da xmampu nk mendalami perasaan manusia2 yg..
TIADA TANGGUNGJAWAB...

ish2...jgn menuding jari kepada org lain aja hoii...
ok fine...yer laaa yerlaaaa....ianya adalah diri saya...
saya dah xmampu setia dan TAAT lagi seperti sahabat2 yg lain...
so..mmg betol lah kot.....saya mmg da xboleh berada di sini....

buat masa ni...
hati berdebar2...
minda berasa sesak....
kepala xberhenti ber nyuttt nyutttt.....
kerana...
MASA HADAPAN ITU...SANGAT KABUR...GELAP...
XMAMPU MENJANGKA.... XJUGA DAPAT MENEKA...
untonglah kalau kite nampak apa yg akan terjadi....
sesungguhnya...
ALLAH YG MAHA MENGETAHUI....

buat masa ini juga...
JOBSTREET.COM....JOBLESS.MY...PORTAL SPA..
adalah laman kegemaran....
menanti reply di inbox...
mengharap panggilan utk  ditemubual... dgn debaran...

doakan...doakan...doakan.....
sabar..sabar...sabar.............

"Allahumma yassir wala tu’assir robbi tammim bi’khair"
O Allah, make it easy, and do not make it difficult. 
O Allah, make it end well..
...Aaminn...




Thursday, 4 October 2012

Moody!!

huuu...ntahlaa...i'm in the mood...
swing-swing-row-row-row your boat...!!!!!!
dtg bulan ke??? ntahhh...patotnyer kot..da around d corner kot...
tp blom lagi..................................

apa saja yg tersalah cakap...
rasa kecikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk hati sangat2.....
mujurlaaah kt opis emosi terkawal.....
tp kenapa ianya berlaku di rumah sahaja??
pulakkk dahhhh....kan? kan? huhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh~

Monday, 1 October 2012

hohohoho..TAI CHI..FROM ZERO TO HERO..

semalam saya dpt upah....
upah sbb saya kene tinggal org tu p memancing...
so...dpt ber MOVIE!!! yeeehaaaaaa=p

xtaupon nk tgk citer ape...redah jek....
so kami pilih....citer nih....
TAI CHI O..
apakah??

SUPERB!!!!!!
saya pilih sbb saya tgk action chareograph dia yg from IP MAN stories...so maybe x menghampakan..
mmg x menghampakan!!!
tp maybe seronok JIKA anda adalah peminat2 citer kung fu laaaa...
pelakon2 dia xkenal sgt pon..tp still memberi impact!!!
xleh blaa tgk TONY LEONG KA FAI da tua...berlakon serius plak tuh..
dia lebih nampak macho biler da tua laa saya rasa...haha..

citer dia pasal seorg pemuda nk tuntut ilmu kungfu dalaman sbb nk ubatkan penyakit dia..
kung fu tu plak hanya di praktiskan di sebuah kampung..
mmg semua penduduk kampung tu terror2 belaka...
budak pmpuan yg ikat rambut yg main citer kungfu ping pong pon ader...hahahaha.
malangnya...kung fu tersebut tidak boleh di ajar kpd org luar...
bermula lah kisah2 yg menarik...
woaaaaaa!!! besttttt!!! drpd 5 bintang...saya bagi 3 setengah ke 4 bintang...hehehehhe..
silalah menonton di pawagam berhampiran anda yek....;)

semangat aku promote citer ni...hohohoho...
siap ada sambungan okeh....

TAI CHI HERO...at d end of diz october!!!! can't wait!!!!!!!!!!!!!!!

ni bukan gambo pelakon2 citer TAI CHI O tu okehh....hahaha...da lama x dating katakan...ala2 laaa...macam biasa..as usual...(sorang muka x terkawal..sorang lg muke terpaksa layan......hahahahha..)